The Boathouse Studio
  • Project:The Boathouse Studio
  • Date:September 2016

Inspired by the nearby coast, this piece combining book storage and wood burner was designed alongside the client to complement the interior of the existing property. We worked with other trades to bring together elements of metalwork and stone within the design of the wood burner surround. Stainless steel was used as a wood burner heat shield, along with brick detail below, adding a dash of industrial look to an otherwise nautical-themed room. Work tops made from oak offer cable access, and dovetailed drawers have a wax finish. A log basket is incorporated on runners for ease of access. The whole piece has a hand painted finish.

  • Space is optimised through cleverly designed storage.
  • Dovetailed drawer box with wax finish
  • Oak work tops
  • Hand painted